Norveç’ten kalite ve saflık
Norveç’ten saf balık yağı
Möller’s Omega-3 Balık Yağı, %100 taze Arktik morinanın karaciğerinden elde edilir. Bu balıklar, Norveç’teki Lofoten’in temiz ve sıkı bir şekilde düzenlenmiş sularında sürdürülebilir bir şekilde avlanır. Sürdürülebilirlik, kalite ve saflık bizim için önemli değerlerdir.
Möller’s, İskandinavya’da 1 numaralı balık yağıdır. Norveç’te balık yağı günlük beslenmenin sabit bir parçasıdır. Norveç Sağlık Otoritesi bile günlük alımı tavsiye eder.
Balık yağının tarihçesi…
Temiz denizlerden balık
Arktik morina, dünyanın en temiz denizlerinden biri olan Lofoten yakınlarındaki Arktik Denizi’nden gelir; burada toksik maddeler ve diğer çevre kirleticilerin seviyeleri minimum düzeydedir. Morinanın sürdürülebilir avlanması, yerel balıkçılık tarafından günlük olarak sağlanır. Bu nedenle balık karaciğeri 24 saatten daha az bir süre önce avlanmış ve çok tazedir. Arktik morina karaciğeri doğal olarak omega-3 ve A ve D vitaminleri açısından çok zengindir, bu da onu yüksek kaliteli balık yağı üretimi için son derece uygun hale getirir.
Benzersiz üretim yöntemi kalite ve saflığı garanti eder
Avlandıktan sonra, morinanın karaciğeri Möller’s için kullanılır, balığın geri kalanı atılmaz, aynı zamanda tüketim için de kullanılır. Möller’s üretim yöntemi benzersizdir. Markanın kurucusu Peter Möller, Möller metodunu tanıttı: buhar ısıtması yoluyla morina karaciğerinden yağ ayırma. Karaciğer düşük sıcaklıkta buharlanır, böylece omega-3 açısından zengin yağ yavaşça ayrılır ve yağ asitlerinin doğal formu korunur.
Möller’s Omega-3’ün bu üretim yöntemi, çok yüksek kalitede bir ürün sağlar. Arktik morina karaciğeri doğal olarak omega-3 ve A ve D vitaminleri açısından çok zengindir. Düşük sıcaklıkta buharlama sayesinde, omega-3’ün doğal formu ve etkinliği korunur. Bu benzersiz üretim yöntemi sayesinde yüksek omega-3 içeriği garanti edilir. Ayrıca, Möller’s Balık Yağı A, D ve E vitaminleri açısından da zengindir.
1854’teki kuruluşundan bu yana, üretim yöntemi daha da geliştirilmiş, böylece Möller’s Balık Yağı’nın kalitesi, saflığı ve tadı sürekli olarak iyileştirilmiştir. Şimdi Möller’s’i kendiniz deneyin!
Kalite Kontrolleri
Möller’s Omega-3 doğal bir üründür ve %100 yabani Arktik morinadan elde edilir. Ürün, şişelenmeden önce sıkı kalite kontrollerinden geçer.
Ürünlerimiz hem çocuklar hem de yetişkinler için güvenlidir. Möller’s ürünleri düzenli olarak bağımsız laboratuvarlar tarafından saflık ve tazelik açısından test edilir. Tüm ürünler, ürünlerin saflığı için uluslararası kuralları (GOED: Global Organization for EPA and DHA Omega-3 dahil) karşılar ve hatta aşar.
Tüm ürünlerin üretimi, saflaştırılması ve sıkı kontrolleri Norveç’teki kendi fabrikamızda yapılır.
Ağır metallerden arındırılmış
Möller’s en iyi kalite ve yüksek saflık anlamına gelir. Bağımsız laboratuvarlar, yağı sürekli olarak kirleticilerin, PCB’lerin, ağır metallerin ve dioksinlerin varlığı açısından kontrol eder. Ürünlerin saflığını garanti etmek için, istenmeyen maddeleri çıkarmak için hafif ama etkili bir temizleme yapılır. Tüm bunlar kimyasal kullanmadan gerçekleştirilir. Bu saflaştırma ve kalite kontrolü, Möller’s Omega-3’ün en yüksek saflığını sağlar. Cıva, kadmiyum, kurşun, PCB’ler ve diğer 28 olası kirletici maddenin tespit edilebilir seviyelerinden arındırılmıştır. Möller’s, AB’nin tüm gereksinimlerini ve GOED standartlarını karşılar.
Düşük totoks değerine sahip taze balık yağı (<5)
Möller’s çok yüksek miktarda omega-3 yağ asitleri (DHA ve EPA) içerir. Bu sağlıklı yağ asitleri aynı zamanda oksidasyona en duyarlı olanlardır: oksijene maruz kaldığında yağ asitlerinin bozulması. Yüksek kalite, yağ çok taze olduğunda garanti edilir. Möller’s Omega-3, aşağıdaki faktörler sayesinde omega-3 yağ asitlerinin oksidasyonunu sınırlar:
- Balık avlandıktan sonra 24 saat içinde balık karaciğerlerinin hızlı işlenmesi.
- Oksijenden arındırılmış bir azot ortamında üretim.
- Yağı oksidasyondan korumak için antioksidan olarak E vitamini eklenmesi.
- Yağı yeşil cam şişede şişeleyerek ışığa maruz kalmayı sınırlama.
- Şişe açıldıktan sonra balık yağını buzdolabında saklayarak optimum raf ömrü sağlama.
Omega-3 yağ asitlerinin özelliklerini korumak için balık yağına E vitamini eklenmiştir. E vitamini, hem şişede hem de vücudumuzda omega-3’ün oksidasyonuna karşı korur. Balık yağımızdaki omega-3 yağ asitleri doğal trigliserit formlarını korur. Üretim süreci oksijeni az bir şekilde gerçekleşir. Bu nedenle oksidasyon mümkün değildir ve böylece balık yağının taze tadı garanti edilir. Yeşil şişenin nedeni de oksidasyonu önlemektir. Bu renk, şişenin içeriğini daha iyi korur.
Oksidasyon değerlerinin kontrolü her üretim partisinde gerçekleştirilir. Değerler partiden partiye değişir, ancak şişeleme sonrası Möller’s Omega-3’ün ortalama totoks değeri 5’ten düşüktür. Bu harika bir değerdir. GOED (Global Organization for EPA and DHA Omega-3) tarafından belirlenen standart, maksimum 26 oksidasyon değeridir. Möller’s Omega-3 bu standardı fazlasıyla karşılar.